ဘဝဒသနမ်ား

(တစ္​ခ်ိန္​ခ်ိန္​အသံုးဝင္​လာမွာပါ /သင္​႔ဖုန္​းထဲမယ္​ သိမ္​းထားပါ)

၁။ ဆားအခတ္​မ်ားသြားလွ်င္​ အာလူးအလုံးလိုက္​ (၂/၄)လုံးထည္​့ပါ။

၂။ ပဲျပဳတ္​သည္​့အခါ စားခ်င္​သဖြယ္​....အိအိ​ေဖာင္​း​ေဖာင္​း စိမ္​့စိမ္​့​ေလးျဖစ္​​ေအာင္​ ေရလဲၿပီး​ေသာအခါ ​ေရအနည္​ငယ္​ ထည္​့၍ ထန္​းလ်က္​(၂)လုံးခန္​႔ ထည္​့ထားလိုက္​ပါ။

၃။ ကန္​စြန္​းရြက္​ကို အစိမ္​း​ေရာင္​​ေလး အတိုင္​းပဲ စားခ်င္​သဖြယ္​ျဖစ္​လိုပါက အဖုံးမအုပ္​ပဲ ​ေၾကာ္​ပါ။

၄။ ဒန္​အိုးဒန္​ခြက္​မ်ား ​ေျပာင္​စင္​လိုပါက ေဂၚဖီထုတ္​မွ အရြက္​ၾကမ္​းျဖင္​့ ပြတ္​တိုက္​ပါ။

၅။ လက္​ဘက္​ရည္​အိုး၊ခြက္​၊ အစြန္​း အ​ေထးမ်ား​ေျပာင္​စင္​လိုပါကေဆာ္​ဒါ(သို႔မဟုတ္​-လက္​ခ်ားအမႈန္​႔)ထည္​့ၿပီး ညသိပ္​ထားပါ။

၆။ အိမ္​သာ​ေႂကြခြက္​,​ေက်ာက္​ျပားမ်ား သန္​႔႐ွင္​းလိုပါက လက္​ခ်ားမႈန္​႕ႏွင္​့​ေ႐ွာက္​ရည္​​ ေရာစပ္​ၿပီး ပြတ္​တိုက္​ပါ။

၇။ ယင္​​ေပါလွ်င္​ ဖ​ေယာင္​းတိုင္​ (၂)တိုင္​ ထြန္​းပါ။

၈။ အကၤ်ီ​ေကာ္​လံမွ ဆီ​ေခ်းမ်ားကို ႐ွန္​ပူ​ေခါင္​း​ေလွ်ာ္​ရည္​ျဖင္​့ပြတ္​တိုက္​​ေလွ်ာ္​ပါ။

၉။ ပုရြက္​ဆိတ္​မလာလို​ေသာ္​ကန္​႕မႈတ္​ကို နည္​းနည္​းျဖဴး​ေပးပါ။

၁၀။ ဟင္​းရဲ႔အနံ႔အသက္​ လက္​မွာစြဲ​​ ေနလွ်င္​မာလကာရြက္​နဲ႔ ပြတ္​တိုက္​​ေပးပါ။

၁၁။ အာလူးႏြမ္​းၿပီး မလတ္​ဆတ္​​ေသာ္​ မွန္​​ေရာင္​သၾကားအနည္​းငယ္​ ထည္​့ၿပီး ျပဳတ္​ပါ လတ္​ဆတ္ ​တဲ့အာလူျပဳတ္လိုပဲ အရသာ​ေကာင္​းပါလိမ္​့မည္​။

၁၂။ ဟင္​းခ်ိဳလို​ေသာ္​..ဘူးသီး​ေျခာက္​ခတ္​ၿပီး​ေသာက္​ရင္​ခ်ိဳပါသည္​။

၁၃။ မီးပူ​ေလာင္​​ေသာ္​ကြမ္​းရြက္​နဲ႔သၾကားကို ​ေရာႀကိတ္​ၿပီးအုံပါ။

၁၄။ အဝတ္​မွင္​စြန္​း​ေသာ္​...ေရနံဆီသန္​႔သန္​႔ အစက္​ခ်ဆြတ္​ၿပီးဆပ္​ျပာနဲ႔ ​ေလွ်ာ္​ဖြတ္​ပါ။

၁၅။ ၾကမ္​းပိုး႐ွိ​ေသာ္​.....ေရနံဆီနဲ႔ မၾကာမၾကာၾကမ္​းတိုက္​ပါ။

၁၆။ ခံတြင္​းနံ႔မ​ေကာင္​း​ေသာ္​...သြားပြတ္​တံမွာ ပ႐ုတ္​ရည္​ တစ္​စက္​ႏွစ္​စက္​ထည္​့ၿပီးသြားတိုက္​ပါ။(သို႔မဟုတ္​)ပ႐ုတ္​မႈန္​႔ထည္​့ ​့ၿပီးသြားတိုက္​ပါ။

၁၇။ ဟင္​းမ်ားဆားငန္​​ေသာ္​...မီးခဲရဲရဲ တစ္​ခဲထည္​့ပါ။(၂)မိနစ္​ခန္႔ၾကာ၌ျပန္​ထုတ္​ယူပါ။

၁၈။ ကြမ္​း​ေသြးစြန္​း​ေသာ္​....ခရမ္​းခ်ဥ္​သီးပြတ္​တိုက္​​ေပးၿပီး​ေလွ်ာ္​ပါ။

၁၉။ ႏြားႏို႔မခ်ဥ္​​ေအာင္​ထားလို​ေသာ္​ႏြားႏို႔ထဲသို႔ င႐ုတ္​သီးစိမ္​း(၃)​ေတာက္​ အညႇာျဖဳတ္​ၿပီးထည္​့ထားပါ။

၂၀။ ပရြတ္​ဆိတ္​မ်ားမလာလို​ေသာ္​ သခြားသီးအားပါးပါးလွီးၿပီးခ်ထားပါ။

၂၁။ ဖန္​ဖြက္​ထဲ ​ေရ​ေႏြးပူပူထည္​့လို​ေသာ္​ ဇြန္​းတစ္​​ေခ်ာင္​းကို ဖန္​ခြက္​ထဲ အရင္​ထည္​့ၿပီး ေရ​ေႏြးပူပူ ​ေျဖ​းေျဖးထည္​့ပါ။

၂၂။ သံ​ေခ်းစြန္​း​ေသာ္​ အၾကမ္​းပန္​းကန္​တစ္​လုံးခန္​႔ ဆန္​ျပဳတ္​၍ စြန္​း​ေသာအဝတ္​ကို (၅)နာရီခန္​႔ စိမ္​ၿပီး ဆပ္​ျပာျဖင္​့ ဖြတ္​​ေလွ်ာ္​ပါ။

၂၃။ ႂကြက္​မ်ား​ေျပးလို​ေသာ္​ ႐ွိန္​းခိုကို​ေရ​ေဖ်ာ္​၍ ႂကြက္​လာ လမ္​းတြင္​ဖ်န္​းထားပါ။

၂၄။ ​ေခါင္​းတစ္​ျခမ္​းကိုက္​​ေသာ္​ ​ေထာပတ္​အနည္​းငယ္​ ႐ႈပါ။

၂၅။ ဒူးရင္​းသီး​ေတာက္​​ေသာ္​ ဒူးရင္​းသီးအခြံထဲ​ေရထည္​့၍ ေသာက္​ပါ။ေရဝ​ေအာင္​ခ်ိဳး၊မင္​းကြတ္​သီးစား​ေပးျခင္​း တို႔ျဖင္​့ ​ေပ်ာက္​ကင္းပါသည္​။

၂၆။ ပိုးဟပ္​​ေျပးလို​ေသာ္​ ေလးညႇင္​းပြင္​့မ်ား​ေထာင္​း၍ ျဖဴးထားပါ။

၂၇။ မႈိႏွင္​့တညင္​းသီး​ေတာက္​​ေသာ္​ ေတာက္​တာဥကို ဆန္​​ေဆးရည္​ႏွင္​့ေသြး၍ ​ေသာက္​ပါ။

၂၈။ သံပုရာသီး ၾကာ႐ွည္​ထားလို​ေသာ္​ပုလင္​းသန္​႔သန္​႔ျဖင္​့ ​ေလလုံ​ေအာင္ထားပါ။

၂၉။ ​ေခါင္​းကိုက္​​ေသာ္​လက္​ဘက္​ရည္​က်က်က်ိဳၿပီးသားထဲသံပုရာရည္​ညႇစ္​ၿပီး​ေသာက္​ပါ။

၃၀။ မ်က္​ႏွာလွပလို​ေသာ္​ မ်က္​ႏွာမသက္​မွီ သံပုရာသီးကို ထက္​ျခမ္​းခြဲ၍ မ်က္​ႏွာပြတ္​​ေပးၿပီး ​ေရ​ေႏြး​ေႏြးျဖင္​့ ​ေဆးပါ အဖုအပိမ္​့ကင္​းစင္​ၿပီး ​ေခ်ာ​ေမြ႕ေစမည္​။

၃၁။ ခရီးသြား ကားမူး​ေသာ္​ ခ်က္​ကို ပလာစတာလုံ​ေအာင္​အုပ္ ကပ္​ၿပီးခရီးသြား ကားမမူးပါ။

၃၂။ ဆီးခ်ိဳ​ေရာဂါ အျမစ္​ျပတ္​လို​ေသာ္​ဆလတ္​ရြက္​ကို ​ေန႔စဥ္​ထမင္​းစား တိုင္​းတို႔စရာအျဖစ္​စားပါ။

၃၃။ ​ေ႐ွာက္​ပင္​အသီးတင္​လို​ေသာ္​ ပင္​စည္​ကို အမဲ႐ိုးမ်ားနဲ႔ ၾကပ္​စည္​း​ေပးပါ။

၃၄။ ဒူးနာ​ေသာ္​ ဘဲဥအကာလိမ္​းပါ။

၃၅။ အနံ႔ဆိုးကင္​းလို​ေသာ္​ အိမ္​သာ(သို႔မဟုတ္​) ငါးပိ,ငါး​ေျခာက္​ထားရာ လူမမာ႐ွိရာအိမ္​၏ မီဖို​ေခ်ာင္​ထဲမွာ ​ေက်ာက္​ဖ႐ုံသီးကို အပ္​မ်ားျဖင္​့ အ​ေပါက္​​ေဖာက္​၍ ခ်ိတ္​ဆြဲထားပါ။​ေက်ာက္​ဖ႐ုံသီးကား ​ေညႇာ္​နံ႕ႏွင္​့ အနံ႕ဆိုးမ်ားကို စုပ္​ယူသည္​။

Credit : လမ္းျပၾကယ္  / ေမတၱာျဖင္​့ : စိုးဝင္​း​ေက်ာ္​ (26/5/2019)

Comments

Popular posts from this blog

စာရင်းကိုင်ပညာနှင့်သက်ဆိုင်သော အင်္ဂလိပ်-မြန်မာ ဝေါဟာရများ

သမထမှဝိပသနာသို့ကူးပုံ